Tottenham Hotspurs werkt samen met EA Sports

Electronic Arts en Tottenham Hotspur zijn tot een drie jaar durende samenwerking gekomen. Door de samenwerking is de Londense voetbalclub een officiële videogame partner geworden van EA Sports.

Zowel Daniel Levy, voorzitter van de Spurs, alsmede Matt Bilbey, vicepremier van EA Sports, zijn enorm verheugd over de overeenkomst. “Over the course of the past few years we've seen the international profile of the Club rise significantly, especially across key markets in Asia and North America. We are delighted to have the opportunity to partner with EA SPORTS, one of the world's leading entertainment brands, and provide them with the opportunity to reach our global fan base." aldus Levy.

Tottenham Hotspur gaat tijdens de voorbereiding voor het nieuwe seizoen naar de Verenigde Staten. Naast dat de Spurs het daar opnemen tegen LA Galaxy en New York Red Bulls, gaan de spelers ook op bezoek bij EA Sports in New York. Tijdens het bezoek worden er 3D scans gemaakt van de gezichten van de spelers uit de selectie. Dankzij de scans, ziet iedereen er nog beter uit in FIFA 2013.

Eerder werd er al een samenwerking gemaakt met Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Fulham, Newcastle en Manchester City. Voor de grootste fans van de Spurs is het daarnaast mogelijk om uiteindelijk een speciale uitvoering te downloaden voor de boxart van FIFA 2013. Uiteraard met spelers van de Spurs op de voorkant, of dat eventueel van der Vaart gaat worden, is niet bekend.

Spurs