FOK!Filmtips van de dag: Ik ben Kalam/Lucky Number Slevin

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

De FOK!Filmtip is er ook voor de wat jongere FOK!kers. Vanmiddag is de film Ik ben Kalam te zien. De film gaat over de jonge Chotu die tegen het Indiase kastenstelsel probeert te vechten. De slimme Chotu is namelijk in een arm gezin geboren, dus staat hij onderaan de maatschappelijke ladder; hij werkt dan ook in zijn eentje langs de kant van de weg om zijn gezin te helpen. Als hij op een dag een toespraak van de Indiase president Kalam, die zelf ook uit een arm gezin komt, hoort besluit hij om zijn leven drastisch om te gooien en vanaf dat moment een andere achternaam te nemen: Kalam. Deze jeugdfilm is, zonder reclame, om 15:30 te zien op Nederland 3.

Vanavond is de film Lucky Number Slevin om 20:00 te zien op RTL 7. De film gaat over Slevin (Josh Hartnett) die op een dag bij zijn vriend Nick aanklopt, om bij hem te logeren. Nick is helaas niet maar Slevin wordt wel opgewacht door een handlanger van de maffiabaas: The Boss (Morgan Freeman). Slevin gaat mee en komt erachter dat hij wordt aangezien voor Nick, die een grote gokschuld bij zowel The Boss, als diens rivaal: The Rabbi (Ben Kingsley) heeft staan. Slevin besluit eigenhandig Nick zijn gokschulden op te lossen. Daarnaast vraagt hij zich af wie toch Mr. Goodkat (Bruce Willis) is die zowel bij The Boss als The Rabbi opduikt.

Lucky Number Slevin om 20:00 op RTL7

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!