Borderlands heeft 'hoogste ratio DLC-verkopen op Xbox 360'

De CEO van Gearbox, Randy Pitchford, heeft in een interview gezegd dat Borderlands de hoogste 'DLC attach rate' heeft op de Xbox 360. Hoger dan 'welke andere game dan ook uit deze generatie'.

'Attach rate' wil zeggen het ratio gebruikers dat extra's koopt. Volgens Randy Pitchford kopen dus meer gamers meer downloadable content voor Borderlands dan elke andere game op de Xbox 360. Hoe de DLC het op de PlayStation 3- en pc-versies van de game doet is niet bekend, maar Pitchford vertelt dat ze de gegevens voor de Xbox 360-versie uit betrouwbare bron hebben: "Microsoft heeft ons laten weten dat Borderlands de hoogste attach rate heeft van alle DLC".

"Als spelers iets leuk vinden, vinden ze het meestal ook meteen heel erg leuk", aldus Pitchford. "Ik ben echt heel blij hierom. Dit is waar we voor 'vechten'. Je mat jezelf af. Je werkt dag en nacht. Je stopt ergens je ziel in en hoopt dat mensen blij zijn met wat je hebt gemaakt."

Hoewel het nog een aantal maanden duurt voordat Borderlands 2 uitkomt, geeft Pitchford al aan dat het budget voor die game ongeveer twee keer zo hoog is als voor de eerste game. En daar houdt het waarschijnlijk niet mee op. Hoewel Pitchford nog niets wil bevestigen, wijst hij een Borderlands 3 ook niet direct van de hand. "We zien wel waar we staan na Borderlands 2. We hebben nu wel enorme energie achter deze serie."

Er is nog geen downloadable content aangekondigd voor Borderlands 2, maar die kunnen we waarschijnlijk wel verwachten. "We hebben nog niets aangekondigd, we richten ons nu eerst op het uitbrengen van de game zelf - maar zoals ik al zei heeft het team veel passie en zit er veel commerciële energie achter de game, dus ik denk wel dat dit zal leiden tot DLC", vertelt Pitchford.