Meer geld voor mindere goden US Open

De US Open verhoogt het prijzengeld met meer dan twee miljoen dollar. Het extra prijzengeld komt voor een groot deel ten goede aan de vroege uitvallers. Dat meldt het vierde tennisgrandslamtoernooi van het jaar woensdag. Spelers die in de eerste ronde worden uitgeschakeld krijgen 21 procent meer dan vorig jaar. Sneuvelen in de tweede ronde levert negentien procent meer op.

Met de verhoging, waarbij 87 procent van de spelers er minimaal achttien procent op vooruit gaat ten opzichte van vorig jaar, erkent de organisatie de financiële druk op tennissers. "In het bijzonder voor degenen die de tweede week van de US Open niet halen. We geloven dat het extra prijzengeld en de strategische manier waarop het wordt uitgekeerd wat van die druk zal verlichten", laat voorzitter Jon Vegosen van de Amerikaanse tennisbond USTA weten.

Van het totale prijzengeld van 25,5 miljoen dollar, een kleine 21 miljoen euro, krijgen de twee winnaars elk 1,9 miljoen dollar. Daar kan nog een bonus van een miljoen dollar bij komen, maar dat hangt af van de resultaten die behaald zijn in een reeks toernooien in de aanloop naar het grandslamtoernooi in New York, dat 27 augustus begint.