Ajax laat transfer Narsingh schieten

Luciano Narsingh vertrekt niet naar Ajax. Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars gaan de onderhandelingen niet verder. Overmars houdt zich in zijn nieuwe functie bezig met de transferzaken van Ajax. De directeur had gisteren een 'positief' gesprek met zaakwaarnemer Mino Raiola.

"We wilden Luciano voor vier jaar aan ons binden. En daar lag het probleem ook niet meer. We hebben sc Heerenveen vervolgens een verhoogde aanbieding gedaan, die niet is geaccepteerd. Dan houdt het op. We gaan over de grens kijken."

Raiola vindt de vraagprijs van Narsingh niet marktconform. "Ook voor Oussama Assaidi (mogelijk naar Galatasaray, red.) trouwens. Ze melden zich morgen gewoon op de training en dienen hun contract tot 2013 uit", vertelt hij aan De Telegraaf.

Ajax bood naar verluidt drie miljoen euro op de 21-jarige Narsingh terwijl sc Heerenveen graag zes miljoen zou willen zien. "Een prima bedrag voor nog elf maanden contract. De transfermarkt is niet klaar voor de door sc Heerenveen verlangde som. Het is economisch gezien in Europa een heel gecompliceerde situatie. En dat moet iedereen maar weten. Ik zeg dit niet om een rel te veroorzaken, maar omdat de spelers en ik er heel koeltjes in zitten. Over zes maanden mogen ze overal tekenen."