[WBD] Wickmayer verliest nipt

Yanina Wickmayer gaat na drie rondes Wimbledon weer naar huis. In de wedstrijd om een plekje bij de laatste 32 verloor ze van de Oostenrijkse Tamira Paszek.

De Belgische begon voortvarend en wist Paszek meteen te breken. Bij 3-0 werd ze zelf gebroken, maar ze stelde vlug orde op zaken en won de set met 6-2.

In de tweede set verkreeg Paszek al vroeg een voorsprong. De Oostenrijkse serveerde zeer matig - slechts 62% van haar eerste serviceballen viel in - en Wickmayer wist een tiebreak af te dwingen. Daarin was Paszek uiteindelijk net de sterkste; 7-4.

De beslissende derde set kon alle kanten op. Beide dames braken elkaar keer op keer, maar uiteindelijk leek Wickmayer de beste papieren te hebben toen ze Paszek op 4-4 brak en de wedstrijd uit kon serveren. Dat lukte haar echter niet. De Oostenrijkse begon opeens beter te spelen en vooral te serveren en pakte de drie daaropvolgende games, waardoor ze de set met 7-5 won.

Het is niet de eerste keer dat Paszek terugkomt van een achterstand. In de eerste ronde werkte ze al twee matchpoints van Caroline Wozniacki weg. De nummer 37 van de wereld speelt in de vierde ronde tegen Mirjana Lucic of Roberta Vinci.

Wickmayer is de derde Belg die het toernooi verlaat. Bij de mannen werden eerder al Ruben Bemelmans en Olivier Rochus uitgeschakeld. Daar zijn Xavier Malisse en David Goffin echter nog wel in de race. Bij de vrouwen doet Kim Clijsters nog volop mee.

WickmayerYanina Wickmayer verlaat Wimbledon in de derde ronde (Foto: Pro Shots)