Rick Engelkes weer gewond tijdens opnames

Rick Engelkes is tijdens opnames van avonturenprogramma Fort Boyard in het ziekenhuis beland. De acteur moest voor een opdracht aan het plafond hangen en via touwen, ringen en stokken naar de andere kant zien te komen, maar kwam verkeerd terecht toen hij op matrassen viel.

Even later werd hij overvallen door hevige pijnen en raakte even buiten westen. "Ik ben toen per ambulance afgevoerd in een harnas, en heb een paar uur in het ziekenhuis doorgebracht", vertelde de 52-jarige acteur donderdag aan RTL Boulevard.

In een ziekenhuis in Frankrijk, waar de opnames plaatsvinden, zijn foto's gemaakt die uitwezen dat er niets gebroken is. Engelkes is woensdag in Nederland nog een keer onderzocht. Artsen hebben geadviseerd om het zes weken rustig aan te doen.

Vorige week belandde Engelkes ook al in een ziekenhuis, tijdens opnames voor de film Verliefd op Ibiza. Hij gleed uit toen hij op een boot wilde stappen, en raakte vervolgens bijna zijn wijsvinger kwijt.

Fort Boyard wordt vanaf september uitgezonden bij de AVRO. Ook onder anderen Birgit Schuurman, Lola Brood, musicalster Lone van Roosendaal en The Voice of Holland-finalist Chris Hordijk doen mee aan het programma. De presentatie is dit jaar in handen van Gerard Ekdom en Lauren Verster.