Vettel: "Uitvallen mogelijk aan safety car te wijten"

Sebastian Vettel viel vandaag uit in de Grand Prix van Europa toen hij in leidende positie reed. De Duitser leek de eerste coureur te worden die in 2012 twee races wist te winnen, maar een kapotte wisselstroomgenerator vlak na de safety car wierp roet in het eten. Hij was dan ook diep teleurgesteld.

Vettel leidde voor de safety car met ruim twintig seconden voorsprong op Romain Grosjean die overigens later met een soortgelijk probleem als Vettel uitviel. Na de safety car had Vettel een kleine voorsprong op Fernando Alonso opgebouwd toen zijn auto problemen kreeg. Tegenover de BBC was de Duitser duidelijk. "De motor sloeg af, ging uit en daar konden we niets aan doen. Het leek op het probleem dat Mark Webber vrijdag had. Dat is klote, maar daar verander je niets aan."

"Het was wel duidelijk dat we tot dat moment heel sterk waren en ik voelde mij op m’n gemak in de auto. We hadden de snelheid en waren enorm snel. Het verraste me dus, omdat het zo goed aanvoelde. Ook na de neutralisatie was mijn herstart nog goed. Maar de neutralisatie kwam ons natuurlijk slecht uit en misschien dat de uitvalbeurt er mede aan te danken is. Erg jammer."

Vettel achter de beruchte safety car (Foto: Pro Shots)