Minder dagen rust baart Del Bosque zorgen

Spanje treft Portugal in de halve finale. Bondscoach Vicente del Bosque vindt het een nadeel dat zijn ploeg in de aanloop twee dagen minder rust heeft dan de Portugezen.

Volgens de ervaren bondscoach hebben de vier duels in de afgelopen dertien dagen een zware belasting op de La Furia Roja gevormd. Daarom baart het Del Bosque dan ook enige zorgen dat Portugal, dat de kwartfinale twee dagen eerder dan de Spanjaarden speelde, langer rust heeft gehad.

"We hebben twee dagen minder rust dan zij. Dat is een lichte handicap. Dit probleem houdt me bezig. Ons energiepeil is behoorlijk gedaald, want de hitte die we in het duel met Frankrijk hebben moeten verdragen was erg zwaar voor de spelers", aldus Del Bosque tegenover diverse internationale media.

"Het is echter wel zo dat we het duel met Frankrijk controleerden. Iker Casillas had nauwelijk wat te doen en dat betekent dat de ploeg verdedigend goed stond. Als onze verdedigers goed staan, maken we meer kans om het EK te winnen. Op deze manier kunnen we altijd kansen creëren."