Cavani en Falcao op verlanglijstje City

Manchester City wil ruimte maken voor de komst van topaanvallers Radamel Falcao en Edinson Cavani. Dat weet Goal.com. Trainer Roberto Mancini heeft het tweetal bovenaan zijn verlanglijst staan. City wil het aantal aanvallers terugbrengen naar vier en is bovendien van plan om extra geld vrij te maken voor het riante weeksalaris van de twee Zuid-Amerikaanse spitsen.

De club is daarom bereid te luisteren naar eventuele aanbiedingen voor Carlos Tévez, Edin Dzeko, Emmanuel Adebayor, Wayne Bridge en Roque Santa Cruz. Goal.com meldde afgelopen dinsdag nog dat de interesse in Arsenal-spits Robin van Persie is bekoeld, nadat bekend werd dat de Londense club ruim dertig miljoen euro wil voor de Nederlander, die in augustus 29 jaar wordt. City dacht zelf aan een bedrag rond de achttien miljoen euro.

Ook voor Falcao en Cavani zal de steenrijke Engelse club diep moeten gaan, want beiden hebben een prijskaartje van veertig miljoen euro om hun nek hangen. Mancini probeerde Cavani, die ook sterk gelinkt wordt aan Juventus, twee seizoenen geleden al naar Manchester te halen, maar slaagde daar destijds dus niet in.

Nu Napoli zich niet heeft weten te plaatsen voor de Champions League, is het twijfelachtig of de spits nog van plan is om bij de Italiaanse club te blijven. City heeft ook goede hoop op Falcao. De Colombiaan speelt momenteel nog voor Atlético Madrid, maar gezien de benarde financiële situatie kan de Spaanse club de miljoenen goed gebruiken. Ook is er, na de transfer van Sergio Agüero, een goede band tussen City en Atlético.