Federer moeizaam door in Halle

Roger Federer heeft zich vrijdag met pijn en moeite geplaatst voor de halve finale van het tennistoernooi van Halle. De mondiale nummer drie was in de tiebreak van de derde set te sterk voor Milos Raonic uit Canada (5): 6-7 (4), 6-4 en 7-6 (3). Federer (2) treft nu de Rus Mikhail Youzhny, die eveneens in drie sets te sterk was voor Radek Stepanek uit Tsjechië: 6-4, 3-6 en 7-5.

De derde halvefinalist is Tommy Haas. De Duitser versloeg verrassend Tomas Berdych (3): 6-4, 3-6 en 7-5. Eerder op de dag rekende Philipp Kohlschreiber al af met Rafael Nadal, de winnaar van Roland Garros.

In het Londense Queens slaagde Kevin Anderson er niet in de halve finale te bereiken. De Zuid-Afrikaanse nummer negen van de plaatsingslijst verkeek zich op de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-4, 4-6 en 3-6. Dimitrovs volgende tegenstander is David Nalbandian. De Argentijn won met 4-6, 7-6 (2) en 6-4 van Xavier Malisse uit België. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Kroaat Marin Cilic (6) en Sam Querrey uit de Verenigde Staten.

In Bad Gastein gaan de halve finales tussen Alizé Cornet (7) en Ksenia Pervak (3), en Mandy Minella en Yanina Wickmayer (2).