Sterke tijdrit Gesink in Zwitserland

Robert Gesink heeft uitstekende zaken gedaan in de Ronde van Zwitserland. De 26-jarige Nederlander eindigde in de zevende etappe, een individuele tijdrit over 34,3 kilometer, als vijfde op 27 seconden van ritwinnaar Fredrik Kessiakoff. Rui Costa werd achtste en blijft leider in het algemeen klassement.

Kessiakoff klopte met een tijd van 46.36 verrassend Fabian Cancellara. De Zwitser strandde op twee seconden van de Zweed en lijkt voor het eerst sinds zeven jaar geen rit in zijn nationale ronde te winnen. 

Van alle renners reed Gesink het snelste laatste deel van de tijdrit. Hij hield met zijn tijd andere klassementrenners als Levi Leipheimer, Roman Kreuziger, Tom Danielson en Frank Schleck ruim achter zich. Gesink staat nu in het klassement derde op 55 seconden van leider Costa. Kreuziger is tweede op 50 seconden.

Ook Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk klokten sterke tijden in Gossau. Ten Dam (dertiende) gaf 1.06 toe op ritwinnaar Kessiakoff, terwijl Kruijswijk als achttiende finishte op 1.21. Kruijswijk is daarmee opgeschoven naar de tiende plaats in het klassement.

Dit weekend volgen nog twee zware bergritten als afsluiting van de Ronde van Zwitserland. Morgen is de koninginnenrit met de lange slotklim naar Arosa en ook zondag is de aankomst bergop met als finishplaats Sörenberg.