Hockeydames winnen opnieuw in oefentoernooi

Nederland speelde donderdag haar tweede wedstrijd van de Investec Cup in Londen. De ploeg van Max Caldas bleek na rust veel sterker dan de tegenstander uit Ierland, 5-0. Kelly Jonker scoorde drie van de vijf doelpunten voor Oranje.

Oranje kwam drie minuten voor rust op voorsprong door een doelpunt van Jonker. Diezelfde Jonker verdubbelde in de tweede helft de score. Marilyn Agliotti tekende voor de 3-0. Het slotakkoord was voor twee speelsters van Amsterdam. Ellen Hoog scoorde de vierde treffer, waarna Jonker haar derde doelpunt van de avond liet aantekenen.

Aanvoerster Maartje Paumen, afgelopen dinsdag tegen Australië nog goed voor beide doelpunten, zat net als Floortje Engels op de tribune. Zaterdag speelt Nederland de halve finale van het oefentoernooi in de Engelse hoofdstad. De tegenstander is nog niet bekend.