V. Marwijk: "Al kamervragen gesteld over spits?"

Bert van Marwijk vindt dat Nederland zo zachtjes aan toch wel aan het overdrijven is met de discussie over wie er spits wordt van Oranje op het EK.

In de laatste persconferentie voor het voorbereindingsduel tegen Noord-Ierland had Van Marwijk een uitbrander in petto voor het verzamelde journaille. "Jullie snappen toch ook wel dat ik hier niet ga vertellen wat ik individueel met spelers bespreek? Of zijn er soms al Kamervragen over gesteld? Jullie zoeken het heel ver weg. Dat vind ik heel erg."

Robin van Persie, of toch Klaas-Jan Huntelaar? Of allebei? Het zijn vragen die heel Nederland bezighoudt in aanloop naar het Europees Kampioenschap, en ook Van Marwijk. Maar hij is de enige die zich ermee moet bemoeien, want hij mag straks beslissen. "Wat ik met de spelers bespreek, dat gaat jullie niets aan. Ik heb met Klaas-Jan gesproken over zijn positie in het elftal en in de selectie", aldus de bondscoach.

De Telegraaf weet te melden dat een meerendeel van de Nederlanders het liefst Schalke 04-bomber Huntelaar in de spits wil zien. Beide spitsen werden topscorer in hun competitie, Huntelaar maakte 28 doelpunten, terwijl Van Persie 30 competitiegoals maakte voor zijn club Arsenal.