Huntelaar: "Niet fris, laag tempo, afwachtend"

Klaas-Jan Huntelaar kreeg zaterdagavond tegen Bulgarije de voorkeur boven Robin van Persie in de punt van de aanval. Achteraf kon hij moeilijk tevreden zijn.

Huntelaar en Van Persie. Het luxeprobleem van Bert van Marwijk. De bondscoach posteerde Van Persie tegen Bulgarije op rechts, in een vrije rol. Maar op die positie kwam de aanvoerder van Arsenal niet goed tot zijn recht. En doordat er amper aanvoer was vanaf de flanken, presteerde ook Huntelaar onder zijn niveau. Maar volgens de spits van Schalke 04 was dat zaterdag niet het enige probleem.

"Het was niet fris", zei Huntelaar na de wedstrijd tegen Goal.com. "We speelden in een veel te laag tempo, vaak zelfs afwachtend. Bulgarije speelde erg verdedigend. Dan is het juist de kunst om het spel snel van links naar rechts te verleggen. Maar dat gebeurde veel te weinig en in een te lage snelheijd. Hoe dat komt? We hebben natuurlijk wel een trainingsweek in de benen. Maar dat mag geen excuus zijn. We hebben te weinig laten zien."

"We begonnen aardig aan de wedstrijd. Maar doordat zij zo verdedigend speelde was het moeilijk om de ruimte te vinden. Zelf speelden we gewoon geen goede wedstrijd. We kunnen veel beter en dat hadden we vanavond graag laten zien. Ons doel van vandaag was om de fans te laten zien wat we kunnen en om de echte Oranje-sfeer op te wekken. Dat is niet helemaal gelukt. Maar verder moeten we hier niet al te veel conclusies uit trekken. Woensdag hebben we weer een wedstrijd en daar zullen we het wel laten zien."