Handbalsters verliezen van Spanje op OKT

De Nederlandse handbalsters zijn er niet in geslaagd om al voortijdig deelname af te dwingen aan de Olympische Spelen. Op het olympisch kwalificatietoernooi in Guadalajara was winst tegen Spanje genoeg om plaatsing voor Londen te bewerkstellingen, maar het gastland bleek met 28-24 te sterk.

Nederland hield in de eerste helft nog goed stand tegen de nummer drie van het wereldkampioenschap van vorig jaar. De ploeg van Henk Groener stond zelfs lange tijd voor, maar ging toch met een 14-13 achterstand de rust in.

De Spaanse dames kwamen voortvarend de kleedkamers uit. In korte tijd liep Spanje naar 19-13 uit en dat gat kon Nederland niet meer dichten. Ondanks een weer sterk spelende Lois Abbingh verloren de oranjedames met vier doelpunten verschil.

In de andere wedstrijd in de poule versloeg Kroatië zoals verwacht Argentinië met 31-21. Om de Olympische Spelen te halen, moet Nederland morgen zelf winnen van het zwakke broertje Argentinië en mag Kroatië niet stunten tegen Spanje.