Schaars niet bang voor Nani of Rommedahl

Stijn Schaars lijkt een belangrijke kandidaat voor de linksbackpositie bij Oranje. De middenvelder zal zich schikken in een nieuwe rol.

De achilleshiel van het Nederlands elftal lijkt te liggen op de linksbackpositie. Erik Pieters haakte al in een vroeg stadium af met een blessure, waardoor bondscoach Bert van Marwijk moest puzzelen. Jetro Willems, Wilfred Bouma en Vurnon Anita werden bij de voorlopige selectie gehaald, maar Schaars is ook een optie.

De oud-speler van Vitesse en AZ, tegenwoordig Sporting Portugal, speelde in de oefenwedstrijd tegen Engeland al 45 minuten op de plaats van Pieters. "Na overleg met de bondscoach richt ik me op die positie. Op het middenveld kom ik niet aan bod, hoewel ik na een jaar Portugal daar ook uit de voeten denk te kunnen."

"Ik doe niet onder voor bijvoorbeeld iemand als Kevin Strootman", zei Schaars tegen De Telegraaf. "Ik ben niet bang voor de snelheid van een Dennis Rommedahl (Denemarken) of Nani (Portugal) op het EK. Of dat ik geen typische verdediger ben. Tactisch ben ik sterk en door goed te anticiperen kan ik mijn zwakke punten compenseren. Aan de andere kant kan ik wel mijn rol spelen in de opbouw van Oranje van achteruit."