Del Bosque: "Ontbreken Villa en Puyol een tik"

Spanje-bondscoach Vicente del Bosque geeft toe dat het ontbreken van David Villa en Carles Puyol op het EK een fikse aderlating zal zijn.

Puyol meldde zich enkele weken terug af vanwege een slepende knieblessure, terwijl Villa deze week te kennen gaf dat het EK te vroeg voor hem komt. De spits van FC Barcelona brak een half jaar geleden zijn scheenbeen en is niet op tijd hersteld. Del Bosque heeft inmiddels vervangers opgeroepen, maar beseft dat het ontbreken van het tweetal Spanje niet in de koude kleren gaat zitten.

"Momenteel missen we twee sleutelspelers", zegt de bondscoach tegenover diverse media. "Carles Puyol is een van hen. Hij is een leider, een uitzonderlijke verdediger. De rol van David Villa op het laatste toernooi was onbetaalbaar. Hij is de laatste jaren onze topscorer geweest, dus het is een gevoelig verlies. Hij heeft een zeer vriendelijk gebaar gemaakt door ons persoonlijk te komen vertellen dat hij niet klaar is voor het EK, maar we missen nu wel een zeer belangrijke speler."

"Ik heb nu vijf verschillende aanvallers", vervolgt Del Bosque. "Fernando Llorente, Alvaro Negredo, Roberto Soldado, Fernando Torres en Adrian Lopez. Ze zijn allemaal anders dan Villa. Ik kies degenen die ik naar mijn idee het meeste nodig heb en degenen die het beste in dit elftal passen."