FOK!filmtips van de dag: K-19: The Widowmaker / Below

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

We hadden vandaag kunnen kiezen voor de komische Duitse film Rudy het Racevarken, die om 16.30 uur op Nederland 3 te zien is. We hadden ook kunnen kiezen voor The Exorcism of Emily Rose, die om 20.30 uur te zien is op RTL8 of romatische bagger op datzelfde tijdstip op Net5 (The Lake House) of RTL5 (The Holiday). Maar dat doen we dus niet. Nee, we kiezen ook niet voor de romkom, van en met Chris Rock, op RTL5 om 23.20 uur met I Think I Love My Wife.

K-19 the Widowmaker

Vanavond duikt FOK!film onder water met maar liefst twee fijne duikbotenfilms op RTL7. Om 20.30 uur begint het met de thriller K-19: The Widowmaker met onder meer Harrison Ford en Liam Neeson. In de film zien we het waargebeurde verhaal van de eerste Russische nucleaire onderzeeër, die met pech kreeg te kampen op zijn eerste reis naar de Noord-Atlantische zee in 1961. Door de situatie kwam de wereld aan de rand van een Derde Wereldoorlog.

Below

Om 23.20 uur gaat de reis onderzee (lees: RTL7) verder met de claustrofobische horrorfilm Below. De Amerikaanse onderzeeër U.S.S. Tiger Shark is op een routineklus tijdens de Tweede Wereldoorlog als er allerlei vreemde dingen gebeuren aan boord. Below werd gedeeltelijk geschreven door Darren Aronofsky die eigenlijk ook de regie op zich zou nemen. Aronofsky koos er echter voor om Requiem For A Dream te gaan maken. Toch is zijn invloed op deze film zeker in het verhaal terug te vinden. Heerlijke benauwende spanning die je een beeld geeft van hoe het er vermoedelijk in die tijd aan toe ging op een duikboot. Below werd geregisseerd door David Twohy die we ook kennen van de twee Riddick-films en The Arrival.

Veel kijkplezier.