Narsingh: "Hier staat de wereldtop"

sc Heerenveen-speler Luciano Narsingh werd door zijn goede prestaties afgelopen seizoen uitgenodigd door bondscoach Bert van Marwijk voor de voorselectie voor het komende EK in Polen en Oekraïne. De buitenspeler is onder de indruk van zijn ploeggenoten bij het Nederlands elftal.

"Ik merkte meteen – aan de manier van inspelen en het snelle handelen – dat de grote jongens erbij waren. Ooit wil ik ook van zo’n niveau zijn", aldus Narsingh tegen De Telegraaf.

"Ik ben nog jong, merk dat ik er nog lang niet ben, maar denk dat ik er uiteindelijk in mee kan", vervolgt de vleugelaanvaller. "Ik realiseer me sowieso nog meer dat ik een volgende stap ik mijn carrière wil maken. Om een betere voetballer te worden, moet ik me doorontwikkelen. Hier staat de wereldtop. Daar wil ik naartoe."

Door mee te gaan naar het EK en daar een goede indruk achter te laten zou de volgende stap wel eens sneller komen dan hij durft te hopen. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn als ik in de definitieve selectie kom. Maar ik probeer nu vooral elke dag beter te worden. Ik moet hier een tandje bij schakelen, de hele training volop geconcentreerd zijn. Dan maak je vanzelf stappen."