Activision betaalt miljoenen uit voor Modern Warfare 2

Game-uitgever Activision heeft een deel van de verschuldigde premies uitbetaald aan oud-werknemers van gamestudio Infinity Ward. Een groep van 38 voormalig werknemers heeft 42 miljoen dollar ontvangen, maar heeft nog zeker 61 miljoen tegoed. Dat schrijft gamevakblad Develop.

De groep, bekend als Infinity Ward Employee Group, werkte aan Call of Duty: Modern Warfare 2. Met dat spel heeft Activision miljarden verdiend. De groep zegt recht te hebben op in totaal 125 miljoen dollar aan bonussen en zal het restant via de rechter opeisen.

De zaak van de Infinity Ward Employee Group is slechts een van de lopende rechtszaken rond de Call of Duty-reeks. Volgende maand staat Activision voor de rechtbank in een zaak tegen voormalig studiobazen van Infinity Ward, Vince Zampella en Jason West. Zampella en West eisen 36 miljoen dollar aan premies en schadevergoedingen vanwege hun gedwongen ontslag. Activision beschuldigt de twee gameontwikkelaars op hun beurt weer van contractbreuk en samenzwering met concurrent Electronic Arts.

Daarnaast loopt er een zaak tussen Activision en Electronic Arts. Volgens Activision heeft Electronic Arts de twee studiobazen van Infinity Ward overgehaald zich tegen Activision te keren. Hiervoor eist Activision een schadevergoeding van vierhonderd miljoen dollar.

Zampella en West werken nu bij gamestudio Respawn aan een schietspel voor Electronic Arts.


Activision betaalt miljoenen uit voor Modern Warfare 2 (Foto: Novum)