[Serie A] Udinese naar CL, Lecce degradeert

Udinese heeft zondag in de Serie A de derde plaats veiliggesteld. De Bianconeri wonnen met 2-0 uit bij Catania door doelpunten van Antonio di Natale en Diego Fabbrini. Door die zege bleef de voorsprong op Lazio Roma, dat met 3-1 van Internazionale won, twee punten. Lazio is net als Napoli, dat met 2-1 van Siena won, en Inter aangewezen op de Europa League.

AS Roma en Parma werden op twee punten van Inter zevende en achtste. Roma won met 3-2 van het al gedegradeerde Cesena, terwijl Parma met 1-0 van Bologna won. Kampioen Juventus rondde een ongeslagen seizoen af met een 3-1 zege op Atalanta Bergamo. Alessandro del Piero scoorde in zijn laatste wedstrijd voor de Oude Dame een keer. AC Milan was Novara met 2-1 de baas.

Voor Lecce viel op de laatste dag het doek. De nummer achttien had nog een theoretische kans om degradatie te voorkomen, maar was daarvoor afhankelijk van Genoa. De Genuezen wonnen echter met 2-0 van Palermo. Zelf wist Lecce overigens ook niet te winnen. Chievo Verona was met 1-0 te sterk. Novara en Cesena degradeerden al eerder.