Neuer: "Verlies Bayern tegen Dortmund was onverdiend"

Manuel Neuer kijkt met veel vertrouwen vooruit naar de aankomende bekerfinale tegen Borussia Dortmund. De doelman geeft Bayern München een uitstekende kans op de trofee.

Dortmund was Bayern in de competitie al tweemaal de baas. Vooral de laatste overwinning aan het einde van de competitie dreunt nog hard na bij Der Rekordmeister. Dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski en een gemiste strafschop van Arjen Robben kon Dortmund de titel niet meer ontgaan.

Neuer vond echter dat Bayern meer verdiende in dat duel. "Dit waren geen duidelijke overwinningen en bovendien waren die zeges onverdiend", zo laat de doelman optekenen door het Duitse blad Bild. Volgens Neuer was een puntendeling een betere weergave van het spelbeeld geweest. "Beide wedstrijden hadden destijds in een gelijkspel moeten eindigen."

Bayern hoopt Dortmund aankomende zondag van een nieuwe prijs af te houden. De Champions League-finalist treft de regerend landskampioen in het Olympiastadion in Berlijn. De bekerfinale zal om 20:00 van start gaan. Afgelopen seizoen werd de DFB-Pokal veroverd door Schalke 04.