Nijland: "Huistra wilde tij nog keren"

Trainer Pieter Huistra had nog alle vertrouwen dat hij het tij bij FC Groningen kon keren. Dat laat algemeen directeur Hans Nijland weten. "Hij was dan ook teleurgesteld. Pieter zag nog wel voldoende mogelijkheden." Groningen nam donderdag per direct afscheid van Huistra na een teleurstellend seizoen, waarin de club niet verder kwam dan de veertiende plek in de Eredivisie.

"Het ontbreekt ons aan de overtuiging dat het volgend seizoen met Pieter Huistra aan het roer goed zou komen", zei Nijland. "Dan rest ons niets anders dan onze verantwoordelijkheid te nemen. De veertiende plaats waarop we dit seizoen zijn geëindigd is FC Groningen onwaardig."

Groningen nam het besluit na een uitgebreide evaluatie met zowel de spelers als de technische staf. "Uit die indringende gesprekken konden wij slechts tot een conclusie komen: er is te weinig houvast, geloof en vertrouwen dat Pieter Huistra de neerwaartse spiraal, waarin wij terecht waren gekomen, zou kunnen doorbreken."

Huistra werd in 2010 aangesteld bij Groningen als vervanger van Ron Jans, die naar sc Heerenveen vertrok. Hij leidde de Groningse club in zijn eerste seizoen nog naar de vijfde plaats in de reguliere competitie.