Van der Wiel: "Prettige middag voor mij"

Gregory van der Wiel was de gevierde man bij Ajax na afloop van de 1-2 zege die de Amsterdammers op FC Twente boekten. De rechtsback speelde een uitstekende partij.

In de eerste helft dwong Van der Wiel Twente-doelman Nikolay Mihaylov om een overtreding te maken, waarna Theo Janssen de gegeven strafschop verzilverde. In de tweede helft zorgde de rechtsback van Ajax hoogstpersoonlijk voor de winnende treffer in de Grolsch Veste.

"Een prettige middag voor mij en het team. Ik veroorzaak een penalty en scoor de 1-2 dus dat is mooi. Dit kan niet meer misgaan en dus mag het de pret niet drukken dat we geen officieel kampioen zijn. Dat komt woensdag wel", zegt de Oranje-international tegen NOS. Bij de penalty had scheidsrechter Richard Liesveld net zo goed rood kunnen trekken, maar kwam Mihaylov er genadig vanaf met een gele kaart.

"Ik denk dat het een rode kaart was, maar daar was ik niet mee bezig. Na de strafschop begonnen we te spelen zoals wij kunnen. We kwamen wel onder de druk, krijgen die 1-1 tegen, maar dat had niet gehoeven. Gelukkig hebben we lekker gewonnen."