Nadal weer de beste in Barcelona

Rafael Nadal heeft zondag het tennistoernooi van Barcelona op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Spanjaard versloeg zijn landgenoot David Ferrer, nummer drie van de plaatsingslijst, in twee spannende sets: 7-6 (1), 7-5.

Voor gravelspecialist Nadal betekende het de 21e zege op rij op die ondergrond, en de zevende maal in acht jaar dat hij het toernooi van Barcelona won. Alleen in 2010 mocht hij de enorme beker niet in de lucht tillen, toen ontbrak hij wegens een blessure.

In de eerste set gingen de nummers twee en zes van de wereld gelijk op. Een tiebreak moest de beslissing brengen, nadat Ferrer vijf setpoints had laten liggen op de service van Nadal. Ferrer kwam in de tweede set terug van 1-3 achter naar 5-4 voor, maar hij kon de set niet uitserveren. In plaats daarvan trok Nadal de wedstrijd even later naar zich toe. Het was de vierde keer dat Nadal zijn landgenoot in de finale van Barcelona de baas was.

Gilles Simon won het toernooi van Boekarest. Het was de derde keer dat de Fransman de beste was in het evenement in Roemenië. In de eindstrijd versloeg hij Fabio Fognini met 6-4, 6-3. De als eerste geplaatste Simon trok de eerste set naar zich toe nadat beide tennissers elkaars opslag vijf keer achter elkaar hadden gebroken. In de tweede set brak Simon de Italiaan, die in zijn eerste finale stond, nog twee keer.