McClaren: "Details zijn belangrijk"

FC Twente-coach Steve McClaren zag zijn ploeg met 1-2 van Ajax verliezen en plaats twee lijkt in rook op te gaan voor de Tukkers. "We hebben vandaag al het mogelijke gedaan om de wedstrijd te winnen, we hadden niet moeten verliezen", zo luidde de conclusie van McClaren tegenover Eredivisie Live.

"Dit zijn topwedstrijden die op details worden beslist, maar ik ben trots op de jongens en het gevecht dat ze hebben geleverd, meer konden we in dit duel niet doen." McClaren erkent dat Ajax de terechte landskampioen is en dat Twente in meerdere duels tekort is geschoten op een paar kleine punten. "Na 34 duels sta je op een plaats waarop je verdient te staan. In het voetbal draait het om professionaliteit, ook als je de bal niet hebt."

"We lopen nu het gevaar dat het seizoen nog twee weken extra duurt. Als dat gebeurt, hebben we dat aan onszelf te danken. We hebben genoeg jong talent in onze gelederen, maar we moeten nog uitvinden hoe we met dat talent weten te winnen. Met alleen potentie word je geen landskampioen."