Koeman: "Clasie was groots"

Feyenoord won nipt van AZ (1-0), maar coach Ronald Koeman had graag gezien dat zijn ploeg zichzelf meer had beloond. Toch was de oefenmeester heel erg tevreden over de prestatie. "Het is wederom gelukt en meer dan verdiend."

"Ik kan niet anders stellen dat het zeer terecht is. Anderzijds beloonden we onszelf niet, want het bleef maar 1-0. Als die bal van Brett Holman erin vloog, hadden we twee punten ingeleverd. We hebben het in ieder geval gehaald en terecht", aldus Koeman na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

"Ik denk dat het grootste compliment gegeven kan worden aan het feit dat we voetballend beter waren dan AZ. Vandaag hebben we dat gedaan, maar we hebben onszelf niet beloond. In de eerste twintig minuten hadden we al één of twee goals moeten maken. Uiteindelijk hebben we het dankzij een fanastische mentaliteit en een fantastische sfeer van het publiek gehaald."

Koeman is met name erg onder de indruk van het optreden van Jordy Clasie. "De prestatie van Clasie was groots. Als je zoveel rust in balbezit hebt en zoveel overzicht hebt, daar geniet ik van. Dit was denk ik zijn allerbeste wedstrijd van het seizoen. Hij heeft het negentig minuten lang volgehouden. In het fitheid, power en volume is hij ook enorm gegroeid."