Steijn: "Alsnog alles in eigen hand"

ADO Den Haag-coach Maurice Steijn is teleurgesteld dat zijn ploeg alle punten liet liggen bij VVV (2-1). Steijn vertrouwt er echter op dat ADO nacompetitie alsnog kan ontlopen.  "Ik verwacht dat de ploegen die nog tegen VVV spelen hun plicht doen en wij hebben het nog steeds in eigen hand. We hebben wel een zware uitwedstrijd tegen PSV en we moeten thuis nog tegen De Graafschap. Mocht het ons woensdag niet lukken, dan ga ik ervan uit dat we het tegen De Graafschap alsnog veiligstellen", aldus Steijn over de nacompetitie, die ADO door het verlies tegen VVV nog niet geheel ontlopen is.

"Ik verbaas me dit seizoen nergens meer over, dus het zou zomaar kunnen dat we nog nacompetitie moeten spelen. Het is gewoon jammer, want we kwamen serieus hier naartoe met de inentie om punten mee te nemen", zo vervolgde de Haagse oefenmeester tegenover Eredivisie Live.

Kenneth Omeruo speelde een opmerkelijke rol in het duel. De Nigeriaanse verdediger scoorde een doelpunt, een eigen doelpunt en pakte ook nog eens twee gele kaarten. "Ik ben daar niet blij mee, want door die rode kaart is hij er woensdag niet bij. Anderzijds toont hij wel de passie en de gretigheid die ik van mijn spelers verwacht. Hij liet dat zien, wat hem wel twee gele kaarten koste, maar bij andere spelers miste ik dat", aldus Steijn.