Nijenhuis laat acteurs de vrije loop op Ibiza

Johan Nijenhuis is niet van plan de acteurs in zijn nieuwe film Verliefd op Ibiza tijdens de opnames op het eiland in toom te houden. "Ik ben geen schoolmeester die ze in een hotelkamer kan opsluiten, dat moeten ze vooral zelf uitzoeken", zegt de regisseur voor de camera van Novum Nieuws. "Het zijn volwassen mensen."

Ibiza is een feesteiland dat volgens Nijenhuis veel verleidingen kent. "Ik ken mensen die naar Ibiza kwamen voor de natuur en om een boek te lezen, maar die na de vierde nacht al wakker werden in een club naast iemand van vijftien jaar jonger."

Nijenhuis heeft ervaring met filmen op een vakantieplek. Elf jaar geleden maakte hij Costa! met onder anderen Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Katja Schuurman. De acteurs hebben zich destijds flink laten gaan in het Spaanse Salou. "De eerste week ging iedereen alleen maar uit." Toch heeft het de film niet genekt. "Het fijne van alcohol is, is dat je het maar een week volhoudt en daarna eist het zijn tol."

Kimberley Klaver is van plan strenge maatregelen te nemen om haar medespelers bij de les te houden. "Misschien houden we elkaar vast en doe ik met Kim Feenstra, wier vriendinnetje ik speel, handboeien om zodat we elkaar niet kwijtraken."

De 26-jarige Feenstra, dat met Verliefd op Ibiza haar filmdebuut maakt, heeft daar andere associaties bij. "Dan doe ik wat anders met Kimberley, denk ik", begint Feenstra. "Dan maak ik haar gewoon vast aan het bed met handboeien, dat vind ik veel leuker." Het model is blij dat ze met Kimberley al een klik heeft. "Ik ben allang blij dat zij zo denkt, dat is voor mij ook fijn. Je bent toch allemaal nieuw met elkaar."

Verliefd op Ibiza moet volgend voorjaar in de bioscopen draaien.


Nijenhuis laat acteurs de vrije loop op Ibiza (Foto: FOK!)