De Ridder in beeld bij ADO Den Haag

Daniël de Ridder staat voor een mogelijke terugkeer in de Nederlandse Eredivisie. De voormalig speler van Ajax staat nu nog onder contract bij het Zwitserse Grasshopper, maar ADO Den Haag wil hem graag inlijven.

Bij Grasshopper heeft De Ridder nog een contract tot medio 2013 en in deze verbintenis is een optie voor een extra seizoen opgenomen. De inmiddels 28-jarige De Ridder doorliep de jeugd van Ajax, waar hij later ook doorbrak. Verder speelde hij voor het Spaanse Celta de Vigo, Birmingham City en Wigan Athletic in Engeland en het Israëlische Hapoel tel Aviv. Sinds dit seizoen speelt hij voor Grasshopper.

In Den Haag moet De Ridder voor nieuwe aanvallende impulsen zorgen. De Hagenezen zagen de afgelopen maanden Wesley Verhoek, Dmitry Bulykin en Frantisek Kubik vertrekken. "Er heeft een kort gesprek met ADO plaatsgehad, meer wil ik er niet over kwijt", aldus De Ridder aan Voetbal International. "Voor een terugkeer naar Nederland sta ik wel open. Ook met het oog op mijn privé-situatie zou het leuk zijn weer in de Eredivisie te voetballen."