Extra inzamelronde voor afronden Grim Dawn

De makers van het actierollenspel Grim Dawn vragen gamers om extra geld om de game af te ronden. Hiervoor maakt gamestudio Crate Entertainment gebruik van de website Kickstarter. Het bedrijf denkt het spel met de extra financiering uit te kunnen breiden met extra functies.

Grim Dawn werd in januari 2010 aangekondigd. Het spel is altijd al gefinancierd met geld van fans, ook wel crowdfunding genoemd. Het bedrijf wil via de website 280.000 dollar verzamelen om de game af te ronden. "Het potentieel van onze game is groter dan we tot nu toe hebben kunnen verwezenlijken", laat de studio weten.

Slechts twee medewerkers van het bedrijf hebben genoeg geld op hun bankrekening om zonder inkomsten te kunnen leven, reden voor Crate Entertainment om gamers om hulp te vragen. Mocht de financiële steun vanuit de fans niet komen, dan wordt het spel niet uitgebreid. Ongeacht het succes van de oproep wordt Grim Dawn gewoon op de markt gebracht.

Via crowdfunding zijn de afgelopen paar maanden verschillende games gefinancierd, waaronder het rollenspel Wasteland 2 en een avonturenspel van Double Fine Studios. In ruil voor hun financiële steun krijgen gamers naast het spel verschillende extra's. Ook mogen zij geregeld meebeslissen over aspecten in het spel.