Aangifte tegen De Vries om diefstal

Een verdachte van een beraamde huurmoord doet aangifte tegen Peter R. de Vries. Hij beschuldigt de misdaadverslaggever van diefstal. Dat zegt zijn advocaat Joancy Breeveld zaterdag. De verdachte werd samen met nog een andere man opgepakt na een onderzoek van De Vries.

De twee mannen waren ingehuurd om een escortbaas te vermoorden. Een van hen maakte stiekem video-opnames van de afspraken die daarover waren gemaakt. Samen probeerden ze de beelden te verkopen aan De Vries.

Volgens de advocaat, die beide mannen bijstaat, pakte De Vries de USB-stick met de beelden af en belde hij de politie. Ze werden bij het kantoor van De Vries ingerekend. Die maakte een kopie voor hij de stick aan de politie overdroeg.

Een uitzending over de zaak komende zondag gaat niet door omdat de zaterdag rechter oordeelde dat De Vries onrechtmatig aan de beelden is gekomen. Ook de opnames die De Vries zelf maakte van het gesprek met de verdachten mogen niet worden uitgezonden. De Vries zei daarop via Twitter dat de uitzending in zijn geheel niet doorgaat.

Breeveld vindt dat de uitspraak in het kort geding over de beelden aanknopingspunten biedt voor juridische stappen tegen Peter R. de Vries. "Mijn cliënten zeggen dat hij die USB-stick gewoon in zijn zak stak. Op de beelden is ook te zien hoe hij de USB-stick oppakt."

De mannen hebben maar een paar dagen vastgezeten. De verdachte die de beelden maakte doet begin komende week aangifte. De politie pakte ook de opdrachtgever van de huurmoord op.