Seriemoordenaar in Parijs

Door de Franse politie wordt gevreesd dat er in de zuidelijke voorsteden van Parijs een seriemoordenaar actief is. Het laatste slachtoffer zou een 47-jarige vrouw zijn die gedood werd met hetzelfde wapen dat bij drie andere moorden gebruikt is.

De vrouw van Algerijnse afkomst werd gisteren neergeschoten door een scooterrijder. De Franse politie denkt dat er een verband is met enkele andere moorden in hetzelfde gebied in de afgelopen vijf maanden.

De vrouw werd gedood in de hal van haar flatgebouw. Vorige maand werd een man van 81 gedood door een schot in het hoofd met een wapen van hetzelfde kaliber in een soortgelijke flat. Ook in februari en november werden vergelijkbare moorden gepleegd, hoewel voor die twee zaken verdachten zijn opgepakt. Mogelijk zijn er meerdere daders actief. De moorden lijken geen politieke of religieuze achtergrond te hebben.

Vorige maand werd de zuidelijke stad Toulouse opgeschrikt door een 23-jarige man die zeven moorden pleegde. Schutter Mohamed Merah, een zelfverklaard aanhanger van terreurnetwerk Al-Qaida, werd na een langdurige omsingeling door de politie doodgeschoten.