Nicole Kidman in beeld voor rol Grace Kelly

Nicole Kidman heeft wel oren naar de rol van Grace Kelly in het drama Grace of Monaco. De Australische actrice heeft wat concurrentie moeten aftroeven, maar is nu in onderhandeling voor de rol. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Grace of Monaco gaat over het politieke leven van Kelly die in 1956 trouwde met de Prins Rainier van Monaco. Ze was toen een gevierd actrice in Hollywood, dankzij haar rol in Dial M for Murder van Alfred Hitchcock. De film draait om het conflict dat Monaco in 1962 had met Frankrijk over de belastingvoordelen van het rijke vorstendom. Kelly speelde achter de schermen een politieke rol bij het vinden van een oplossing.

Het scenario van Arash Amel is vorig jaar op de markt gekomen en werd meteen aangemerkt als grote kanshebber voor filmprijzen. Olivier Dahan, bekend van La Vie en Rose over Edith Piaf, regisseert de film. Grace of Monaco moet in 2014 in de bioscopen draaien.

De 44-jarige Kidman won in 2003 een Oscar voor haar rol als Virginia Woolf. Dit jaar komen er drie films van haar uit, waaronder de thriller The Paperboy van Precious-regisseur Lee Daniels.