Fable-franchise krijgt boeken en comics

Lionhead heeft bekendgemaakt dat de Fable-franchise uitgebreid gaat worden met boeken en digitale comics. De comics verschijnen als eerste, rond de launch van Fable: Heroes volgende maand.

De comics worden verspreid via alle grote e-reader platformen en zijn geschreven door Peter David. Ze behandelen elk één van de belangrijke personages in de serie: Reaver, Jack of Blades en Theresa.

Het eerste boek verschijnt in augustus en heet At the Edge of the World. Dit boek vertelt het verhaal tussen Fable 3 en Fable: The Journey en is geschreven door Christie Golden. Na dit boek verschijnen er nog twee boeken, maar wanneer deze gaan verschijnen is nog niet bekend.

De uitgever van de boeken, Random House, gaat ook een encyclopedie van de franchise uitgeven. Hier wordt alle belangrijke info en geschiedenis van de games en boeken in vermeld.

"The bible will be a living document that will cover all previously-released Fable products and serve as a comprehensive reference for any creators working in the Fable world," aldus de aankondiging.