Vermeer twee jaar langer bij Ajax

Doelman Kenneth Vermeer blijft tot 2015 bij Ajax. De 26-jarige sluitpost verlengde donderdag zijn volgend jaar aflopende contract bij de landskampioen met twee jaar, meldt Ajax. Vermeer ging in 1999 in de jeugd van de Amsterdammers spelen en debuteerde in 2006 in het eerste team. Inmiddels heeft hij 77 duels gekeept.

De contractverlenging van Vermeer is slecht nieuws voor Jasper Cillessen. De 22-jarige Groesbeker werd aan het begin van dit seizoen door Ajax overgenomen van NEC, waar hij in de jaargang 2010-2011 grote indruk had gemaakt. Bij Ajax kwam hij tot nu toe niet verder dan drie invalbeurten in de competitie en drie basisplaatsen in bekerwedstrijden.

"Kenneth is een echte Ajacied. Hij heeft in voorgaande seizoenen als reservedoelman meerdere malen Maarten Stekelenburg moeten vervangen. Dat is niet makkelijk, maar hij deed het uitstekend. Daarom is hij sinds het vertrek van Maarten ook onze eerste keeper. Dat is een andere rol en daar komen weer andere dingen bij kijken. Dat is leerzaam en hij is daar goed mee omgegaan. Hij heeft zich daardoor verder ontwikkeld," zei Ajax-trainer Frank de Boer over de contractverlenging.