Heksenrol van Angelina Jolie heeft ook warme kant

Angelina Jolie is druk met de voorbereiding voor haar rol in de Disneyfilm Maleficent. Ze speelt de inslechte heks die Doornroosje vervloekt. "Dat ze zichzelf beschermt en agressief is, wil nog niet zeggen dat ze geen andere, warme kwaliteiten heeft", zegt Jolie tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Entertainmant Weekly.

De film draait om Maleficent het snode karakter uit Doornroosje en niet zozeer om de prinses die honderd jaar moet slapen tot ze wakker wordt gekust door een prins. Toch wordt het volgens Jolie geen antiprinsessenfilm. "Het wordt de eerste keer dat beter naar deze epische vrouw wordt gekeken." Haar personage Maleficent wordt niet alleen maar slecht. "Uiteindelijk zie je een vrouw die tot veel in staat is", vertelt de filmster.

De makers van Maleficent zijn druk bezig met het uiterlijk van het hoofdpersonage. "We experimenteren met verschillende dingen," vertelt de 36-jarige Jolie. "Maar die hoorns, daar kun je niet omheen."

De opnamen van de Disneyfilm beginnen in juni. Wanneer het duistere sprookje in de bioscopen moet gaan draaien is nog onbekend.