'Ex-werknemer lekt GTA V-details'

Een vriend van een ex-Rockstar North-medewerker heeft namens die persoon een hoop gegevens over GTA V online gezet op het forum van Gamespot. Het bericht is snel verwijderd maar het internet was sneller en Google heeft de pagina ook in zijn cache.

Zo zal er maar één hoofdpersoon zijn en dat is Albert De Silva. Albert was eens lid van een bende in Vice City en is het nu rustig aan gaan doen in Los Santos met zijn zoon Kevin. De game zal multiplayer voor 32 personen bevatten op de Xbox 360- en PS3-versie, de pc-versie is nog niet bekend. Het vormen van gangs zoals in Red Dead Redemption is mogelijk en spelers kunnen dan taken volbrengen zoals overvallen plegen.

De spelwereld is zo'n vijf keer groter dan GTA IV en Los Santos neemt ongeveer de helft van de kaart in beslag. Er zullen vliegtuigen zijn waarmee de speler het luchtruim boven de stad kan verkennen. Wapens en auto's zijn aan te passen naar eigen smaak, turbo op je auto zetten of een geluidsdemper op je pistool zijn mogelijk.

Radiostations zullen in het spel ook actuele verkeersinformatie geven en de televisies zullen meer kanalen krijgen die bekeken kunnen worden. De onderwereld van drugs, wapens en gestolen auto's zal een eigen economie krijgen waar de speler invloed op heeft door te handelen. Drugs zijn te gebruiken en zullen ook effecten hebben, een jointje op de straat roken zal de speler een wanted-ster opleveren.

Zomaar schieten vanuit je auto zal minder effectief worden hoe harder je rijdt. Word je gezocht door de politie en je maakt het erg bont dan zal de politie schilden en flashbangs gaan gebruiken. Radiostations zullen bij vier sterren of meer berichtgeving doen over hoe jij er uit ziet. Zomaar 150 km/u in een 30 km/u-zone zit er niet meer in, politie zal namelijk de achtervolging inzetten bij snelheidsovertreders.

Bij vier sterren zal de politie je voor 24 uur blijven zoeken in het spel en zal jouw beschrijving doorgeven, bij vijf sterren wordt 48 uur en bij zes sterren wordt dit 72 uur.

De game moet in mei 2013 uitkomen en op de E3 zal een speelbare demo zijn. Of deze informatie allemaal klopt is nog maar de vraag want het is gek te noemen dat ex-medewerkers aan dit project niet vastzitten aan bepaalde clausules. We zullen het dus nog even moeten afwachten wat er van klopt.