'GTA V verschijnt begin volgend jaar'

Het vijfde deel in de Grand Theft Auto-actiereeks ligt begin volgend jaar in de winkels. Dat schrijft gamewebsite Gamasutra op basis van uitspraken van adviesbureau Sterne Agee. Het bedrijf gaat ervan uit dat Rockstar Games het spel ook voor de Wii U-spelcomputer wil maken.

Nintendo wil de Wii U dit jaar nog in de winkel leggen. Rockstar North zou volgens analisten van het adviesbureau extra tijd willen om Grand Theft Auto V te perfectioneren voor de nieuwbakken spelcomputer.

Wanneer de game in maart op de markt komt, zou het spel de concurrentie met populaire gameseries als de voetbalreeks FIFA, het schietspel Call of Duty en Assassin's Creed III vermijden. Deze spellen moeten allemaal in het najaar uitkomen.

Grand Theft Auto V werd eind vorig jaar aangekondigd door Rockstar Games. Het bedrijf liet via beelden van het spel weten dat de game zich afspeelt in een fictieve versie van Los Angeles. Wanneer en voor welke spelcomputers de nieuwe GTA verschijnt, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.


'GTA 5 verschijnt begin volgend jaar'