Charlize Theron zit in bitch-fase

Charlize Theron heeft de ene gemene rol na de andere te pakken. "Picasso had zijn blauwe periode en dit is mijn bitch-periode", zei de Zuid-Afrikaanse actrice tijdens de persconferentie van Snow White and the Huntsman op de film- en stripbeurs WonderCon.

De actrice speelt in de Sneeuwwitje-film de kwaadaardige stiefmoeder van het onschuldige prinsesje. De 36-jarige Theron weet wel waarom ze slechte vrouwen zo goed kan spelen. "Omdat ik een trut ben", grapte ze.

Theron is te zien naast Kristen Stewart, die Sneeuwwitje speelt. Ze vond het spelen in de film het einde. "We zetten onze kronen op en gilden naar mensen en mochten gemeen doen. Het is echt de beste baan ooit." De actrice vond het interessant om de kwaadaardige stiefmoeder zwartgallig slecht te spelen. "Iedereen heeft een ander idee van dat personage en het was leuk om dat beeld helemaal te verneuken."

Naast haar rol als stiefmoeder speelt Theron ook een bitch in de zwarte komedie Young Adult. De actrice won in 2004 een Oscar voor haar rol als seriemoordenaar in Monster. Snow White and the Huntsman is vanaf 7 juni te zien.


Charlize Theron zit in bitch-fase (Foto: Novum)