Brood: "Onvoldoende geconcentreerd"

Ruud Brood had De Graafschap liever eerder in de wedstrijd over de knie gelegd. De RKC Waalwijk-trainer vond dat zijn ploeg beter kon tegen de zeer defensieve opponent.

Krisztian Nemeth maakte pas na 78 minuten alle onzekerheid een einde. Nadat De Graafschap RKC de gehele wedstrijd in de tang had gehouden, zette hij de 1-0 op het scorebord. "Het was vreselijk om deze wedstrijd te spelen", aldus Brood tegen Eredivisie Live. "De Graafschap speelde zeer defensief. Ik zei mijn ploeg geduldig te blijven."

De oefenmeester had begrip voor de situatie waarin zijn spelers verkeerden, maar had wel een aantal kritiekpunten. "Ik vond dat de voorzetten beter konden, want die vond ik in de eerste helft echt te slecht. Maar ik kan me voorstellen dat de jongens dachten: wat is dit? Ik had verwacht dat De Graafschap echt voor de punten zou gaan, maar dat was niet zo."

"Dat was ook moeilijk voor ons en juist daarom moeten de voorzetten dan goed zijn. Dan kan je ook veel gevaarlijker worden voor het doel. We waren niet altijd voldoende geconcentreerd", meent Brood.