'Gezocht: #baan voor #pa'

De 57-jarige René Jansen uit Veghel zit al geruime tijd zonder werk en daarom proberen zijn drie dochters hem nu aan een baan te helpen. Niets bijzonders op zich, maar de manier waarop onderscheidt zich van de geijkte paden. Dochters Eline, Nadine en Sanne bedachten het plan tijdens oud en nieuw.

Niet door telefoontjes, brieven of gewoon mond-tot-mond brengen ze hun vader aan de man, maar door middel van Twitter en Facebook. Op Facebook is de zoektocht vooral gericht op het vinden van dé baan voor hun vader. Aan Twitter besteden de zussen de meeste aandacht: "Voor Twitter hebben we verschillende thema's bedacht. Elke dag snijden we een ander thema aan. Zo geven we op 'Daarom Dinsdag' aan waarom een 50-plusser vaak meer te bieden heeft dan een jongere sollicitant en op 'Motivatie Maandag' laten we zien dat onze vader actief is in allerlei commissies en besturen om zijn netwerk te vergroten, op 'Casual Vrijdag' tweeten we over bijvoobeeld zijn hobby's en zondag twitteren we over wat voor baan onze vader zoekt."

Ze krijgen veel respons van andere vijftigplussers die tegen dezelfde problemen aanlopen als René. Hoewel hij nog steeds geen baan heeft, vindt hij het ontzettend leuk wat zijn dochters doen voor hem.