Di Natale: "Ik vind vooral het collectief goed"

AZ neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen het Italiaanse Udinese. De Italianen hebben aanvaller Antonio Di Natale binnen de selectie.

De aanvaller zelf rekent echter niet op een basisplaats. De 34-jarige goalgetter sprak tijdens de persconferentie de aanwezige media toe. "Ik hoop dat het niet nodig is om te spelen. Als ik moet spelen, zou het betekenen dat het niet loopt zoals we dat zouden willen", aldus de Italiaan die vaker rust krijgt tijdens Europese wedstrijden.

Zijn trainer, Francesco Guidolin, vult hem maar al te graag aan. "Antonio is 34. Dus hij heeft fysiek moeite met drie wedstrijden per week. Hij is zo goed in de Serie A doordat hij in Europa weinig speelt. Het kan zijn dat hij morgen op de bank start, maar het kan ook zijn van niet."

Di Natale kent vrijwel geen spelers van AZ. "Ik vind vooral het collectief goed", reageerde hij op de vraag of hij spelers van de komende tegenstander kent. Op de vraag of hij eigenlijk wel een speler kende, viel zijn trainer hem bij. "Natuurlijk kent hij ze. Hij kent Elm, Beerens en Martens. Hij kent ook Maher en Altidore. Ja, hij kent ze en Antonio heeft vooral veel respect voor ze."