Ferrer stijgt naar vijfde plaats wereldranglijst

David Ferrer is teruggekeerd in de top vijf van de wereldranglijst. De Spaanse tennisser klimt dankzij zijn toernooizege in Acapulco ten koste van Jo-Wilfried Tsonga van de zesde naar de vijfde plaats. Ferrer stond in 2008 een paar weken vierde, zijn beste klassering ooit.

Ook Juan Martin del Potro boekt een plaatsje winst. De Argentijn passeert Janko Tipsarevic en staat nu negende. Novak Djokovic voert de wereldranglijst nog altijd aan, voor Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray.

Robin Haase blijft op de 55e plaats de beste Nederlander. Thomas Schoorel stijgt dankzij zijn plaats in de halve finale van het challengertoernooi in Cherbourg elf plaatsen naar 125. Igor Sijsling staat twee plekken lager. Jesse Huta Galung levert vijf plaatsen in en staat niet langer in de top tweehonderd (202).

Op de wereldranglijst van de WTA zijn er geen verschuivingen in de top tien. Victoria Azarenka staat bovenaan, gevolgd door Maria Sharapova en Petra Kvitova. Michaëlla Krajicek is de beste Nederlandse, maar levert wel terrein in. Ze daalt acht plaatsen naar nummer tachtig.

Arantxa Rus staat ook nog net in de top honderd. Ze daalt een plaatsje en staat nu 98e. Bibiane Schoofs en Kiki Bertens bezetten respectievelijk de 153e en 172e positie.


David Ferrer stijgt naar vijfde plaats (Foto: Novum)