[Premier League] Manchester United wint bij Tottenham Hotspur

Manchester United heeft zondag de topper bij Tottenham Hotspur met 3-1 gewonnen. Op White Hart Lane waren de Spurs, zonder Rafael van der Vaart, de betere ploeg, maar was United dodelijk efficiënt. Wayne Rooney scoorde voor rust, Ashley Young deed dat in de tweede helft twee keer. Jermain Defoe scoorde in de slotfase nog tegen.

Tottenham deelde in eigen huis de lakens uit en leek ook op voorsprong te komen via Emmanuel Adebayor. De Togolees hakte de bal fraai voorbij United-doelman David de Gea, maar had hands gemaakt. Op slag van rust kopte Rooney aan de andere kant alsnog de openingstreffer binnen.

In de tweede helft gingen de Spurs op jacht naar de gelijkmaker, maar de Gea en het houtwerk stonden treffers van de Londense ploeg in de weg. Young haalde de zege vervolgens binnen voor de bezoekers. Eerst schoot hij al vallend binnen, even later krulde hij een bal fraai in de bovenhoek. Defoe profiteerde drie minuten voor tijd van een fout achterin bij Manchester en schoot van afstand raak.

De Tyne-and-Wear-derby tussen Newcastle United en Sunderland eindigde in 1-1. In een keiharde wedstrijd solliciteerden vooral de bezoekers al vroeg naar een rode kaart. Die kwamen echter uit het niets op voorsprong toen Michael Turner door Mike Williamson werd vastgehouden. Nicklas Bendtner benutte daarop de penalty.

Na rust kreeg Stéphane Sessegnon de rode kaart namens Sunderland. In de 82e minuut kreeg Newcastle een strafschop nadat Shola Ameobi was neergelegd door Fraizer Campbell. Demba Ba schoot echter slap in. Ameobi redde echter alsnog een punt door in blessuretijd de gelijkmaker binnen te tikken. Lee Cattermole van Sunderland kreeg na de wedstrijd nog rood omdat hij kritiek bleef houden op de leiding.

Fulham won met 5-0 van Wolverhampton Wanderers. Pavel Progrebnyak zette de ploeg van trainer Martin Jol al in de eerste helft op 2-0. Na rust maakte Clint Dempsey de derde Londense treffer voordat Progrebnyak zijn hattrick voltooide. Dempsey sloeg in de slotfase nogmaals toe.