Humperdinck (75) voor Engeland naar Eurovisie

Vanavond werd de kandidaat van het Verenigd Koninkrijk bekendgemaakt voor het Eurovisie Songfestival. Het is niemand minder dan de ervaren rot in het vak, Engelbert Humperdinck. De 75-jarige artiest werd intern gekozen door de BBC.

Humperdinck had voornamelijk eind jaren zestig en de jaren zeventig hits als Release Me, A Man Without Love en There Goes My Everything. Ook heeft hij een concert gegeven in Nederland in 2007 samen met de Toppers, tijdens Toppers in Concert in de Amsterdam Arena. Daarnaast nam hij ook de Engelstalige versie op van het nummer Het Kleine Cafe aan de Haven, van Pierre Kartner. 

Hoewel het nog niet bekend is met welk nummer hij het Songfestival zal bestormen, belooft het heel wat te worden. Er word al wel druk gespeculeerd over wat voor nummer het zal zijn. Het is in ieder geval geschreven door grammy-award winnaar Martine Terefe en Sacha Skarbek.

Humperdinck is vergenoegd dat hij is verkozen om te zingen voor Engeland: “Het is me een ware eer om mijn land te mogen vertegenwoordigen op dit Euroviesie songfestival. Toen de BBC me benaderde voelde het meteen goed voor mij om onderdeel te zijn van zoiets geweldigs als Eurovisie. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik hoop dat het hele Britse volk achter me staat."

 
In 1967 hield dit nummer 'Strawberry Fields' van de Beatles van de eerste plaats af in de Britse hitparade