Lindsay Lohan gaat Elizabeth Taylor spelen

Lindsay Lohan gaat Elizabeth Taylor spelen. De 25-jarige actrice, die al eerder liet doorschemeren interesse te hebben in de rol, kruipt voor de Amerikaanse tv-film Liz and Dick in de huid van de vorig jaar overleden Taylor. Dat verklapt een ingewijde aan entertainmentprogramma Access Hollywood.

Naar verluidt moet Lohan zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moet ze op het rechte pad blijven en zich houden aan de afspraken die ze met de rechter heeft gemaakt. Lohan komt sinds 2007 geregeld in aanraking met justitie, vooral omdat ze zich niet aan de voorwaarden van haar proeftijd houdt.

De laatste maanden lijkt de actrice erin te slagen op het rechte pad te blijven. Zo ging ze in het kader van een taakstraf aan de slag in een mortuarium in Los Angeles en kickte ze op last van de rechter af. Woensdag buigt de rechter zich wederom over Lohans voortgang.

Lohan brak in 1998 op 12-jarige leeftijd door dankzij de Disney-film The Parent Trap. Ook scoorde ze met films als Freaky Friday en Mean Girls. Haar laatste grote filmsucces is Herbie : Fully Loaded uit 2005. De laatste jaren probeert Lohan weer aan de weg te timmeren als actrice, zo had ze in 2010 een klein rolletje in Robert Rodriguez' Machete.


Lindsay Lohan gaat Elizabeth Taylor spelen (Foto: Novum)