[Primera División] Messi gidst Barça langs Valencia

Met vier treffers heeft Lionel Messi zijn ploeg FC Barcelona langs Valencia geloodst. De ploeg van trainer Josep Guardiola won in het eigen Camp Nou met 5-1. Valencia kwam in de eerste helft nog met 0-1 voor, maar dankzij vier doelpunten van Messi en een treffer van Xavi won Barça met 5-1.

Pablo Piatti wist Valencia al na negen minuten op voorsprong te zetten. Erg lang konden de bezoekers niet van de voorsprong geniten, want twintig minuten later keek de ploeg uit de Sinaasappelstad al tegen een 2-1 achterstand aan. Na 22 minuten wist Messi de gelijkmaker te scoren en vijf minuten later schoot de Argentijn ook de 2-1 binnen.

Na rust ging Barça op zoek naar meer doelpunten. Messi kreeg kansen en ook Sergio Busquets was dichtbij de 3-1. Een kwartier voor tijd was het Messi die de 3-1 op het scorebord bracht. Tien minuten later wist hij zelfs op aangeven van Busquets zijn vierde van de avond te maken. In de slotminuut bepaalde invaller Xavi, hij betrad vijf minuten voor tijd het veld voor Andres Iniesta, de eindstand op 5-1.

FC Barcelona neemt ook na dit weekend de tweede plaats in op de ranglijst. Door de overwinning blijft het verschil met koploper Real Madrid tien punten.