Kate Winslet niet blij met 3D-versie Titanic

Kate Winslet ziet zichzelf niet graag driedimensionaal. De actrice vond het moeilijk om naar de 3D-versie van Titanic te kijken en heeft dan ook maar 17 minuten gezien. "Ik zei: ben ik dat en oh mijn God, laat het ophouden", zegt de 36-jarige actrice tegen de Amerikaanse krant USA Today.

"Ik was nog niet zo'n goede actrice. Het is vijftien jaar geleden, ik weet nu veel meer dan toen." De Britse actrice vindt het maar een gek idee dat de film uit 1997 opnieuw uitkomt. "Ik vind het echt een beetje raar. Titanic gaat opnieuw beroemd worden."

Hoewel ze zichzelf niet graag uit het scherm ziet spatten, vindt ze de versie wel erg mooi. Haar tegenspeler in het bootdrama, Leonardo DiCaprio, doet het volgens de actrice erg goed in 3D. "Leo ziet er zo jong en dun uit", zegt de Britse vertederd.

De twee zijn na Titanic goed bevriend gebleven en zijn 'hechter dan ooit'. Dit betekent overigens niet dat de twee melancholisch samen naar de film gaan kijken. "Er komt geen reünie. We zullen eerder meer verbaasd naast elkaar zitten, zo van: dit is echt raar." De vernieuwde versie van de tranentrekker gaat in april in première.